Hammaslääkärisi Tampereella jo vuodesta 1987

Hellävaraista hammashoitoa

Invisalign kalvo-oikominen

Läpinäkyvien kalvojen avulla tehtävä oikomishoito on huomaamaton ja hellävarainen,jonka avulla vinot hampaat saadaan kauniiseen riviin ilman kiinteitä oikomiskojeita. Edistyksellisen 3D kuvantamistekniikan avulla voit jo konsultaatiokäynnillä nähdä, miltä hampaidenne oikomishoidon lopputulos näyttää tietokoneanalyysin perusteella. Kalvo-oikomishoito sopii ikään katsomatta lähes kaikille ja useampaan lähtötilanteeseen.

Invisalign Go -oikomishoitoja Torin Hampaassa Tampereella tekee Satu Hannuksela.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon!
p. 03 223 4400.

Kuvassa vasemmalta Manager GP Nordics Kasper Lindh , hoitaja Olga Heiskala, hammaslääkäri Satu Hannuksela ja aluevastaava Maria Laamanen.

Satu Hannuksela on pätevöitynyt Invisalign Elite tasolle
Kuvassa vasemmalta Manager GP Nordics Kasper Lindh , hoitaja Olga Heiskala, hammaslääkäri Satu Hannuksela ja aluevastaava Maria Laamanen.

Invisalign-oikomiskiskojen käyttäminen

Seuraavien vinkkien avulla voit varmistaa, että käytät
oikomiskiskoja oikein ja vältät niiden vaurioitumisen.

Muista aina

 1. Käyttää oikomiskiskoja hammaslääkärisi määräyksen mukaisesti, yleensä 20–22 tuntia vuorokaudessa.
 2. Pestä kätesi huolellisesti vedellä ja saippualla, ennen kuin käsittelet oikomiskiskoja.
 3. Käsitellä vain YHTÄ oikomiskiskoa kerrallaan.
 4. Huuhdella oikomiskiskot, kun otat ne pakkauksesta.

Oikomiskiskojen asentaminen

 1. Varmista, että asennat oikeat oikomiskiskot – yläkiskot ylähampaisiin ja alakiskot alahampaisiin.
 2. Selvyyden vuoksi kaikkiin oikomiskiskoihin on kaiverrettu yksilöivä hoitonumero, merkintä “U” ylähampaita varten tai “L” alahampaita varten sekä hoitovaiheen numero.
 3. Voit asentaa ensin joko ylä- tai alakiskon. Aloita oikomiskiskon asentaminen painamalla se kevyesti etuhampaiden päälle. Paina sitten sormenpäilläsi tasaisesti vasemmalta ja oikealta puolelta poskihampaiden (takahampaiden) kohdalta, kunnes kisko napsahtaa paikalleen.
 4. Kiskoja EI SAA purra paikoilleen. Tämä voi vaurioittaa niitä.

Huomaa: Jos tunnet pistävää kipua tai oikomiskiskot ovat hyvin epämukavat, keskeytä niiden käyttö ja ota yhteys hammaslääkäriin.

Oikomiskiskojen poistaminen

1. Vedä kisko sormenpäälläsi toisen puolen poskihampaan sisäpuolelta hitaasti irti poskihampaista.
2. Toista vaihe suun toisella puolella, ennen kuin yrität poistaa kiskoa kokonaan.
3. Kun kisko on irti kummankin puolen poskihampaista, sinun pitäisi pystyä vääntämään kisko kevyesti irti hampaista sormenpäilläsi, hitaasti edeten.

Huomaa:

 • Huuhtele oikomiskisko välittömästi vedellä, ravista ylimääräinen vesi pois ja aseta kiskot aloituspaketin mukana toimitettuun suojakoteloon.
 • Vältä oikomiskiskojen turhaa poistamista, jotta ne eivät vaurioidu.
 • Poista oikomiskiskot varoen, etenkin jos niissä on useita kiinnikkeitä.
 • Älä taivuta tai kierrä oikomiskiskoja voimakkaasti niiden poistamiseksi.
 • ÄLÄ käytä teräviä esineitä oikomiskiskojen poistamiseen.
 • Jos oikomiskiskojen poistaminen on hyvin vaikeaa, ota yhteys hammaslääkäriin.

Invisalign-kiskojen päivittäinen hoito ja ylläpito

 1. Puhdista oikomiskiskot aina ennen asentamista. Käytä pehmeää hammasharjaa, vettä ja pientä määrää hammastahnaa. Oikomiskiskojen ulkopinnat voi olla helpointa puhdistaa harjaamalla kiskojen ollessa vielä suussa. Poista kiskot tämän jälkeen ja puhdista sisäpinnat.Huomaa: Muista huuhdella jokainen kisko perusteellisesti vedellä puhdistuksen jälkeen. Suosittelemme myös Invisalign-kiskojen puhdistustuotteiden käyttöä kerran viikossa tai tarpeen mukaan.
 2.  Kiskojen puhdistamiseen EI SAA käyttää proteesien puhdistusaineita. Kiskoja EI SAA liottaa suuvedessä. Nämä tuotteet voivat vaurioittaa kiskojen pintaa ja tehdä siitä himmeämmän ja näkyvämmän.

Kunnollinen suuhygienia

 1. Poista kiskot syömisen ja juomisen ajaksi. (Kiskoja ei tarvitse poistaa kylmän veden juomisen ajaksi.)
 2. Harjaa hampaat ja puhdista hammasvälit hammaslangalla jokaisen aterian tai välipalan jälkeen, ennen kiskojen asentamista paikoilleen. Jos käytettävissä ei ole puhdistusjärjestelmää tai hammasharjaa, voit yksinkertaisesti huuhdella suun ja puhdistaa kiskot pitämällä niitä lämpimän juoksevan veden alla. Tämä ei ole paras puhdistusmenetelmä, mutta se toimii, jos muuta vaihtoehtoa ei ole. Muista puhdistaa kiskot perusteellisesti mahdollisimman pian.
 3. Jos sinulla on kysyttävää hygieniamenetelmistä, käänny hammaslääkärin puoleen.
 4. Säännölliset hammastarkastukset ja puhdistukset ovat suositeltavia hampaiden ja ikenien terveyden ylläpitämiseksi.

Invisalign-oikomiskiskojen säilyttäminen

Aloituspakettiin kuuluu kaksi oikomiskiskokoteloa, sininen ja punainen (tai oranssi) kotelo. Suosittelemme, että säilytät Invisalign-kiskoja kotelossa, kun ne eivät ole suussasi. Tämä auttaa pitämään kiskot tallessa ja suojaamaan niitä vaurioilta.

Käytä sinistä oikomiskiskokoteloa “nykyisessä” hoitovaiheessasi. Säilytä tällä hetkellä (esim. vaiheessa 1) käyttämiäsi kiskoja tässä kotelossa.

Kun on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen (esim. vaiheeseen 2), siirrä edelliset (esim. vaiheen 1) kiskot punaiseen (tai oranssiin) koteloon. Pidä viimeksi käyttämäsi kiskot aina tässä kotelossa. Jos nykyiset oikomiskiskosi katoavat tai rikkoutuvat, hammaslääkärisi voi suositella palaamista tilapäisesti edelliseen vaiheeseen ja punaisessa (tai oranssissa) kotelossa olevien kiskojen käyttämistä, kunnes saat tilalle uudet kiskot.

Huomaa: Säilytä kaikkia vanhempia oikomiskiskojasi puhtaassa muovipussissa tai noudata hammaslääkärin antamia ohjeita. Pidä kiskot pienten lasten ja lemmikkieläinten ulottumattomissa