Hammaslääkärisi Tampereella jo vuodesta 1987

Hellävaraista hammashoitoa

Hammas­implantit

Hammasimplantit ovat leukaluuhun leikattuja kiinteästi kiinnitettyjä tekohampaita. Implanteilla voidaan korvata joko yksi tai useampia puuttuvia hampaita. Implanttien avulla voidaan saada irrotettavista koko- ja osaproteeseista kiinteät.

Maksuttomalla konsultaatiokäynnillä esitämme aina pakettihinnan; joka sisältää implanttifikstuuran (ruuvi), implanttifikstuuran leikkaamisen, implanttijatkeen, proteettisen työn (jäljentäminen ja hammaslaboratoriokulut) , sekä tarvittavat osat.

Suukirurgimme Keijo Ala- Niska on yksi Suomen eniten implantteja leikkaavista suukirurgian erikoishammaslääkäreistä, ja hänellä on kokemusta myös useita eri implanttimerkeistä ja niiden käyttäytymisestä. Kysy lisää – Torin Hammas Tampereella palvelee asiantuntevasti!

Materiaali – mitä implantit ovat?

Implanttien päälle asetettavat siltarungot ovat valetut kullasta tai nykyään yhä enemmän valetut titaanista.Takahammasalueella yksittäisten implanttien kruunun materiaalina käytetään kovan purennan omaavilla potilailla metallokeraamista päällysrakennetta. Metalliseos tekee kruunusta erittäin kestävän ja kruunun päälle poltettu keraaminen kerros tekee hammasimplantista huomaamattoman. Sivu ja etualueilla käytämme täyskeraamisia kruunuja, jolloin hammasimplanteista saadaan erittäin esteettisiä. Implanttikruunuun valikoidaan ienrajan väri, hampaan pääosan väri ja hampaan kärjen väri, jotta hammas näyttäisi mahdollisimman luonnolliseslta. Implanttihampaaseen voidaan tehdä myös luonnollista karakterisointia esim. kiille laikkuja.

Soveltuvuus

Implanttihoito sopii lähes kaikille. Edellytyksenä on yleensä 20 vuoden ikä (luuharjanteen korkeuden kasvu päättynyt) ja se, että luutaon implantin istuttamista varten riittävästi. Nykyään voidaan käyttää myös omaa- tai keinoluusiirrettä.

Riskit

Onnistumisen riskinä saattaa olla epätasapainossa oleva diabetes, vaikeat yleissairaudet ja runsas tupakointi. Edellytyksenä on terve suu, hoidetut hampaat ja ikenet. Ennen implantointia on hyvä hoitaa ikenet ja hampaat kuntoon.

Proteesiongelmat

Jos potilaalla on vuosia huonosti kiinnipysyvä proteesi ja varhainen hampaiden menetys,voi proteesin käyttö surkastuttaa leukaluuta. Luun korkeus ja leveys eivät aina riitä; tällöin joudutaan turvautumaan luusiisteisiin tai keinoluuhun.

Irtoproteesi tai puuttuva hammas voi aiheuttaa huolia sosiaalisissa tilanteissa. Ihminen voi pelätä hymyilemistä, aivastaessa hammasproteesi saattaa yllättäen irrota. Vieraillessa saattaa jännittää, mitä ruokaa on tarjolla, uskaltaako pureskella ilman, että proteesi irtoaa. Koko suulaen peittävä proteesi vaikuttaa merkittävästi ruuan maun aistimiseen, sillä se peittää sylkirauhasen ja makuaistin tuntemisen.

Hammasimplanteilla ja proteeseilla voi aistia maut luonnollisesti eikä pelkoa irtoamisesta ole. Lisäksi ne näyttävät luonnollisilta ja kohottavat siten itsetuntoa.

Pysymätön alakokoproteesi voidaan saada pysyväksi kahden implantin varaan rakennetuilla neppariproteeseilla, jolloin proteesi kiinnittyy neppari kiinnikkein napsahtaen paikoilleen. Tällöin potilas voi itse irrottaa proteesin puhdistuksen ajaksi.

Hammasimplantti kiinnitetään luuhun, joten se vaatii luuta. Hammasimplantti, kuten oma hammas, ylläpitää luun leveyttä ja paksuutta. Aina, kun hammas poistetaan, menetetään hieman luuta. Joskus hammasimplanttihoidon onnistumiseksi on välttämätöntä tehdä luunsiirto. Luusiirteessä (=augmentaatio) luun määrää lisätään tavallisimmin käyttämällä keinoluuta, siirtämällä luuta paikasta toiseen tai sekä keinoluuta että omaa luuta (suhde 50:50) Mahdollinen luusiirre nostaa implanttihoidon hintaa.

Suunnittelu

Suunniteltaessa implanttihoitoa käytetään kokoleuan röntgenkuvausta ,OPTG-kuvaa (=panoraamakuvaus) tämän lisäksi joudutaan joskus ottamaan kolmiulotteisia röntgenkuvia alueelta. Kuvauksissa selvitellään luun kunto ja mahdolliset tulehdukset sekä jäännösjuuret. Kuvista selvitetään hermokanavien kulun läheisyys suunnitteilla olevaan (oleviin) implantteihin sekä yläleuassa nenä- ja poskiontelojen laajuus.

Miten implanttihoito tehdään?

  • Ensin tehdään suun kliininen ja röntgenologinen tutkimus ja siihen pohjautuva hoidon suunnittelu.
  • Mahdollisten luusiirteiden asettamisen jälkeen titaaniruuvit eli fikstuurat kiinnitetään leukaluuhun leikkauksessa.
  • Yhtä hammasta varten tarvitaan yksi titaaniruuvi ja useampaa hammasta varten 2-4. Täysin hampaattomaaseen yläleukaan laitetaan tavallisesti 5-6 ruuvia. Toimenpide kestää 0,5-2 tuntia, ja se tehdään yleensä paikallispuudutuksessa.
  • Jotta ruuvit saavat rauhassa kiinnittyä leukaluuhun, irtoproteesin käyttäjän on varauduttava olemaan ilman proteesia 1-2 viikkoa. Jos omia hampaita on jäljellä, tämän ajan voi käyttää tilapäistä hammassiltaa tai irtoproteesia. Paranemisvaihe kestää tavallisesti 2-6 kuukautta.
  • Usein ruuvissa on valmiina limakalvon läpi tuleva paranemisjatke. Jos jatketta ei ole laitettu, tarvitaan vielä noin 2 viikkoa ennen proteettisen hoidon aloitusta pieni leikkaus. Siinä ikenen alle jätetyn implantin ylin osa paljastetaan ja implanttiin asetetaan limakalvon läpäisevä paranemisjatke.
  • Paranemisvaiheen jälkeen aloitetaan kruunun, hammassillan tai irroitettavan proteesin valmistus ottamalla tarvittavat jäljennökset. Proteesin valmistus vaatii yleensä muutaman hoitokäynnin.
  • Uusia implanttihampaita pitää hoitaa yhtä huolella kuin omia hampaita ja ne on tutkituttava hammaslääkärillä.

Miten hoidan implanttihampaita

Hammasimplantteja tulee hoitaa vähintään yhtä huolellisesti kuin omia hampaita. Ne puhdistetaan vähintään kaksi kerta päivässä hammasharjalla. Välipinnat puhdistetaan lisäksi hammaslangalla tai hammasväliharjalla.

Irroitettava implanttiproteesi puhdistetaan hammasproteesiharjalla. Samalla puhdistetaan irrotettavan proteesin alla olevat implantit hammasharjalla.

Implanttien tilanne pitää tarkistaa säännöllisesti hamaslääkärillä aivan kuten omien hampaiden tilanne. Samalla tehdään tarvittaessa implanttialueiden ammattimainen puhdistus ja neuvotaan mahdolliset erityispuhdistusvälineet.

Implanttimerkit

Implanttikonsultaatio on vastaanotollamme maksuton. Tutkimuksen lisänä tarvittavasta kokoleuan röntgenkuvasta, ortopantomosta, veloitetaan.

Käytössämme on maailman tunnetuimpana ”premium” implanttina Straumanninimplantit. Straumann on sveitsiläistä laatua, ja hammasimplanttia käytetään yli 60 maassa. Mikäli implanttifikstuura katkeaisi, tehdas korvaa katkenneen fikstuuran elinikäisesti. Fikstuuralla on siis elinikäinen takuu. Straumannin jatkeella on kymmenen vuoden takuu. Käytämme SLA-pintaisa implantteja, jotka mahdollistavat kiinnittymisen jälkeisen paranemisajan puoliintumisen tekemättä kompromisseja luun uudelleenmuodostumisessa. On useita implanttijärjestelmiä, mutta ei yhtään samanlaista. Straumann implantti on yksi parhaiten dokumentoitu. Lisää tietoa nordic.Straumann.com. Welcome to Straumann NORDIC.

Voit pyytää tarjousta, joka on erittäin kilpailukykyinen hinnaltaan.

Viisi hyvää syytä valita hammasimplantit:

Esteettinen ratkaisu
Hammasimplantit kehitettiin tarjoamaan toimivaa ratkaisua, ja lisäksi uusi implanttiratkaisu näyttää luonnolliselta.

Hampaan säilyttäminen
Käytettäessä implanttia aukon sulkemisessa vierushampaisiin ei tarvitse kajota, ja luonnollinen hampaan pinta säilyy ehjänä.

Luun säilyttäminen
Implantit välittävät purentavoimat leukaluihin, mikä edistää luun säilymistä.

Enemmän iloa
Perinteisen hammasproteesin vaatimat akryylilevyt saattavat painaa tai aiheuttaa muuta vaivaa. Hammasimplanttihoidossa sellaisia levyjä ei tarvita. Siksi potilaat saattavat kokea puhumisen, hymyilemisen ja syömisen mukavammaksi.

Tutkittua laatua
Kaikki hammasimplantit ovat tieteellisesti tutkittuja ja CE-standardin mukaisia.

 

Implanttiratkaisuja (PDF)

Play Video
hammasimplantit, havainnollistus miten implantit toimii