Hammaslääkärisi Tampereella jo vuodesta 1987

Hellävaraista hammashoitoa

Esteettinen hammashoito

Esteettisessä hammashoidossa toiminnan lähtökohtana on edistää kasvojen ja hymyn kauneutta kullekin sopivalla tavalla. Kasvojen mittasuhteet sekä hymykaaren ja hampaiden pituus tulee aina huomioida, jotta hymy olisi sopusoinnussa kasvojen kanssa. Joskus hymyn kaunistamiseksi riittää puhdistus, toisinaan yksittäisen hampaan asentovirheen korjaus ja joskus tarvitaan useampien hoitojen kokonaisuutta. Esteettinen hammashoito tarkoittaa muusta kuin suun sairaudesta johtuvaa hoitoa, jolla pyritään parantamaan henkilön suun ja hampaiden ulkonäköä. Kaunista hymyä tavoiteltaessa kasvojen, huulten ja hampaiston harmonia on hoidon suunnittelun lähtökohta.

Hampaiden sairaudet kuten karien ja ientulehduset on hoidettava ensin.

Varaa aikasi soittamalla!

Esteettisen hammashoidon kulmakivi on huolellinen puhdistus

Hampaita voidaan saada valkoisemmaksi hammaslääkärin vastaanotolla puhdistuksessa, jossa mekaanisesti poistetaan värjäytymät, paikkaylimäärät, teen ja kahvin, punaviinin ja tupakoinnin aiheuttamat värjäytymät. Puhdistuksella ei kuitenkaan voida vaikuttaa hammasluun väriin, joka meillä kaikilla on yksilöllinen. Hammasluun väriä on mahdollista saada vaaleammaksi valkaisumenetelmällä; potilaan hampaistosta otetaan muotit, mallit, joiden perusteella hammaslaboratorio valmistaa valkaisulusikat. Näihin valkaisulusikoihin potilas itse laittaa valkaisuainetta (15 % karbamiperoksidi), jota pidetään kolmena yönä perättäin. Mikäli potilas haluaa vieläkin vaaleammat hampaat, valkaisua voi jatkaa pidempäänkin, mutta suositeltavaa on pitää viikon tauko, jolloin purskutellaan natriumfluoridilla, jotta vihlontaa ei ilmenisi.

Esteettisessä oikomishoidossa hampaiden pieniä asentovirheitä hoitaa, jolloin saavutetaan kaunis hammaskaari siten, että omaa hammaskudosta ei menetetä. Kun hampaat ovat oiottu kauniiseen riviin, ne ovat myös toiminnalliset. Oikomishoito voi myös tukea muuta esteettistä proteettista hoitoa. Kun halutaan esteettisesti kaunis lopputulos implanttihoidolla, voidaan yksittäisiä hampaita hiukan joskus siirtämään ennen implantointia. Virheellinen purenta voi aiheuttaa pään ja kasvojen kiputiloja, estää kunnollisen pureskelun. Ahtautunut hammaskaari on myös vaikeammin puhdistettavissa. Oma ehjä hammas on aina vahvin ja kaunein, siksi esteettinen oikomishoito säilyttää hammasluun ja kiilteen koskemattomana.

Mikäli potilaan omat hampaat ovat runsaasti paikatut, kaunis lopputulos saadaan aikaan posliinilaminaatilla tai posliinikruunulla. Laminaateilla saavutetaan omaa hammasta muistuttava kiilto ja läpikuultavuus. Laminaatteja valmistettaessa hampaan omaa pintaa hiotaan vain vähän alle 1 mm huulen puoleiselta pinnalta, hampaan kärki hiotaan mahdollisimman läpikuultavan kauniin lopputuloksen saavuttamiseksi. Laminaateissa hampaan omaa kudosta ei menetetä paljon. Kokonaisissa posliini- tai metallokeraamisissa kruunuissa hammasta joudutaan hiomaan enemmän, ja tällaisia suosittelisin runsaasti paikattuihin hampaistoihin. Hammaskruunulla voidaan korvata hampaan näkyvä teräosa. Kruunu kiinnitetään hampaan päälle, jolloin hampaan juuren tulee olla kunnossa. Tarvittaessa hammas juurihoidetaan ennen kruunuttamista. Oma hammas hiotaan pilarin malliseksi ja kruunu liimataan tämän pilarin päälle vahvistamaan ja kaunistamaan omaa paikattua hammasta. Keraaminen materiaali säilyttää värinsä ja näyttää luonnolliselta hampaalla Puuttuvan yksittäisen hampaan korvaamiseen suosittelisin ensisijaisesti implantteja.

Kaunis, luonnollinen hymy, jonka kruunaa valkoiset, suorassa olevat hampaat ovat jokaisen ulottuvilla. Hymy on ilon ja onnen tarttuva ilmentymä. Se on myös kaunein luottamuksen osoitus ympärillä oleville ihmisille. Jos mieltäsi vaivaa jokin hampaiden ulkonäköseikka, varaa aika maksuttomaan konsultaatioon.

Hohtavan hymyn salaisuus on kotihoito:

  • Hampaiden harjaus aamuin illoin
  • Vältä happamia ja sokeripitoisia ruokia ja juomia
  • Janojuomaksi mieluiten vettä
  • Puhdista hammasvälit; väliharja, lankaus
  • Käytä sähköhammasharjaa
  • Käytä fluorihammastahnaa
  • Käytä ksylitolipurukumia ruokailun jälkeen
  • Käy hammaslääkärillä säännöllisin väliajoin